מתכון מפורט להכנת בצק פיצה טעים בטעם איטלקי
לא מעט אנשים שואלים אותנו בפיצה רומא רמת גן איך אנחנו עושים את הבצק שלנו אז הגיע הזמן לספר לכם לפניכם המתכון המושלם לבצק פיצה טעים במיוחד בדיוק כמו אצלנו בסניף של פיצה רומא רמת גן
רכיבים:
– 4 כוסות קמח לחם
– 1 1/2 כוסות מים חמימים (בסביבות 110°F)
– 2 1/4 כפיות של שמרים יבשים פעילים
– 2 כפות שמן זית
– 1 1/2 כפיות מלח
– 1 כפית סוכר
הוראות:
1. הפעל את השמרים: בקערה קטנה מערבבים את המים החמים, הסוכר והשמרים. נותנים לזה לשבת כ-5-10 דקות עד שהתערובת הופכת לקצף.
2. מערבבים את הבצק: בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הלחם והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את תערובת השמרים ושמן הזית. מערבבים עד שנוצר בצק שאגי.
3. ללוש את הבצק: הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כ-8-10 דקות עד שהבצק חלק ואלסטי. אתה יכול גם להשתמש במיקסר סטנד עם וו בצק לשלב זה.
4.מניחים את הבצק: מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים כ-1-2 שעות או עד להכפלת נפחו.
5. מחממים את התנור: מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שהוא יכול לעבור, בדרך כלל סביב 500-550 מעלות צלזיוס (260-290 מעלות צלזיוס). אם יש לכם אבן פיצה, הכניסו אותה לתנור תוך כדי חימום מוקדם.
6. מעצבים את הבצק: לאחר שהבצק תפח, מחוררים אותו ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. על משטח מקומח קלות יוצרים מכל חלק כדור עגול.
7. מותחים את הבצק: מותחים ומעצבים כל כדור בצק בעדינות לבסיס פיצה עגול, בעזרת הידיים או מערוך. הקפידו להשאיר את השוליים מעט עבים יותר כדי ליצור קרום.
8. הוסף תוספות: הוסיפו את הפיצה עם הרוטב, הגבינה והתוספות האהובים עליכם. שמור על זה פשוט עם תוספות מרגריטה קלאסיות או תהיו יצירתיים עם המרכיבים האהובים עליכם.
9. אפו את הפיצה: העבירו בזהירות את הפיצה על גבי אבן פיצה שחוממת מראש או תבנית אפייה. אופים בתנור החם 10-15 דקות או עד שהקרום מזהיב והגבינה מבעבעת.
10. מגישים ונהנים: לאחר שהפיצה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, פורסים אותה לפרוסות מוקדש באהבה מצוות פיצה רומא רמת גן הפיצה הכי טעימה בעיר!
Leave a Comment